Syftet med konferensen är att dra lärdomar av samarbetet i regionen samt att diskutera framtida utmaningar och möjligheter utifrån deltagarnas samlade erfarenhet och kunskap.
Svenska institutet arbetar i Östersjöregionen för att stärka Sveriges relationer och utveckla samarbeten mellan Armenien, Azerbajdzjan, Danmark, Estland, Finland, Georgien, Lettland, Litauen, Moldavien, Polen, Ryssland, Sverige, Tyskland, Ukraina och Vitryssland.
Genom bl.a. stöd till projekt där aktörerna samarbetar över landsgränser kring gemensamma utmaningar bidrar Svenska institutet till att skapa förutsättningar för långsiktiga och hållbara relationer i Östersjöregionen. EU:s strategi för Östersjöregionen och ramverket kring EU:s Östliga partnerskap är viktiga strategier som ligger till grund för vår Östersjöverksamhet.
Under dagen kommer du att få:
- höra hur nyckelaktörer och ansvariga inom strategierna ser på framstegen.
- en inblick i hur det svenska deltagandet och samarbetet i regionen har sett ut.
- dela med dig av resultat och lära dig mer om hur dessa kan kommuniceras.
- fundera tillsammans med andra deltagare på vilka framtida behov som finns för att stödja samarbetet i regionen.
- lära dig mer om vad som är viktigt att tänka på om du ska söka stöd från SI:s utlysning ”Projektinitiering i Östersjöregionen”.
Konferensen vänder sig till dig som representerar en organisation baserad i Sverige som tidigare har haft stöd från Svenska institutet eller som skulle vilja utveckla samarbeten i regionen i framtiden.
Hela programmet går att läsa i anmälningslänken nedan.