Swedish Institute Scholarships for Global Professionals

Global Professional Scholarship är ett eftertraktat och fullt finansierat internationellt stipendieprogram för magister-/masterstudier i Sverige. Programmet riktar sig till studenter och yrkesverksamma från 41 länder med ambition att bidra till en hållbara utveckling i sitt hemland.
Photo: Moa Karlberg.

Swedish Institute Scholarship for Global Professionals gäller heltidsstudier på särskilda mastersprogram vid svenska lärosäten som inleds under höstterminen. Vi söker talanger med ambitionen att göra skillnad för den hållbara utvecklingen. Den sökande ska även kunna visa på hur programmet kan gynna sitt hemland och för sökande från länderna inom EU:s Östliga partnerskap är målet att främja en ekonomiskt, miljömässigt och socialt hållbar tillväxt och utveckling i regionen. Sökande med en stark och relevant yrkesbakgrund och påvisad ledarskapserfarenhet kommer att prioriteras för stipendiet. 2023 beviljade Svenska institutet 299 stipendier för magister-/masterexamen i Sverige.

Stipendiet erbjuder en unik möjlighet för stipendiaten att utvecklas både professionellt och akademiskt, uppleva den svenska kulturen samt bygga långvariga relationer med såväl Sverige som övriga stipendiemottagare. Programmet finansieras av Utrikesdepartementet.

Läs mer om “Läs mer om behörighetskriterier liksom ansökningsprocessen för SISGP på engelska”

Läs mer om behörighetskriterier liksom ansökningsprocessen för SISGP på engelska