Uppdaterad ”Woodlife Sweden” premiärvisas på Trä & Teknik

Utställningen Woodlife Sweden vill öka intresset för hållbar utveckling och öppna för nya samarbeten mellan aktörer inom hela träindustrin. I september premiärvisas den uppdaterade versionen som innehåller flera nya projekt på Trä & Teknik-mässan i Göteborg.

Woodlife Sweden presenterar svenska byggprojekt med trä i fokus och visar hur arkitektur och design kan bidra till minskad klimatpåverkan och hållbara hus. Nu har utställningen uppdaterats med flera nya uppmärksammade byggnader. Den nya utställningen premiärvisas på Trä & Teknik, som äger rum 3–6 september på Svenska mässan i Göteborg.

Utställningen ger en unik möjlighet att upptäcka svenska projekt som går i bräschen för träbyggande och en klimatneutral framtid och visar hur aktörer inom hela träindustrin tillsammans kan driva på innovation och utveckling mot en mer cirkulär biobaserad ekonomi.

Woodlife Sweden är producerad av Svenska institutet tillsammans med Sveriges Arkitekter, Svenskt Trä, Skogsindustrierna och Träpriset i samarbete med Svensk Form och TMF.

– Woodlife Sweden innehåller i sin utökade version cirka 50 aktuella projekt, bl a lyfts Wisdome Stockholm – en av världens mest spännande trästrukturer byggt av tekniska museet i Stockholm och Stockholm Wood City – ett banbrytande stadsutvecklingsprojekt i Sickla, säger Tove Dumon Wallsten, Arkitekt SAR/MSA, Sveriges Arkitekter

Guidade visningar av utställningen ges torsdag 5 september kl. 11 och kl.14, samt fredag 6 september kl. 11 av Tove Dumon Wallsten.

Woodlife Business

En av de många platser där Woodlife Sweden har visats är Nairobi, Kenya, där den inspirerade till ökat samarbete med det lokala samhället. Som ett resultat initierades pilotprojektet Woodlife Business som kopplar samman aktörer från olika delar av Östafrikas skogs- och träekosystem med svenska motsvarigheter. Programmet avslutas den 1–7 september med en studieresa för 30 östafrikanska representanter från skogs- och byggsektorn till Sverige. Delegationen besöker bland annat Trä & Teknik, Linnéuniversitetet samt olika företag i Göteborg och Växjö-området.

– Vi tror att utbytet kan erbjuda en möjlighet för svenska företag att skapa starkare band till dessa intressanta och framväxande marknader. I slutändan är vår förhoppning att piloten kommer att främja betydelsefulla partnerskap som driver den gröna omställningen och hållbar utveckling i stort, säger Kurt Bratteby, chef för avdelningen för internationella relationer på Svenska institutet.

Woodlife Sweden består av material på engelska och finns tillgänglig att ladda ner från den 3 sepetmber på Sharing Sweden för internationella utställare samt svenska ambassader och konsulat.