Kickoff för Impact Pioneers ’24

Svenska institutets pilotsatsning Impact Pioneers ’24 är nu igång! Programmet samlar ledare från hela världen för att tillsammans främja tillväxt och nätverk inom hållbart entreprenörskap.

Genom samverkan mellan ekosystem för entreprenörskap ökar möjligheterna att tackla globala utmaningar. Impact Pioneers ’24 syftar till att främja relationsbyggande, med målet att skapa samarbeten som stärker hållbart entreprenörskap i programländerna. Programmet strävar även efter att skapa svenska mervärden genom att erbjuda svenska impactmiljöer och impactbolag nya kontaktytor med ekosystem i framväxande tillväxtmarknader.

63 deltagare utvalda bland närmare 1400 sökande

I maj utlyste Svenska institutet programmet och fick ett stort gensvar med nästan 1400 ansökningar. Efter en noggrann urvalsprocess, som tog hänsyn till de sökandes erfarenhet, nätverk och motivation, valdes 63 kandidater från 22 länder och 3 regioner ut. Deltagargruppen representerar en bred mix av privat sektor, akademi, NGO/civilsamhälle och offentlig sektor. Gemensamt för dem är deras engagemang i att främja entreprenörskap i sina lokala ekosystem och en vilja att stärka dessa genom internationellt erfarenhetsutbyte.

Svensk konferensvecka: En central del av programmet

Programmet är utformat som ett hybridprogram som pågår under 10 veckor. Deltagarna möts digitalt varje vecka och samlas sedan för en konferensvecka i Stockholm den 21–25 oktober. Under veckan i Sverige får deltagarna möjlighet att nätverka både med varandra och med aktörer inom det svenska ekosystemet för hållbart entreprenörskap. Besök är planerade till Norrsken House, Epicenter och STING. Dessutom kommer deltagarna att delta i evenemanget Techarena Zero den 23 oktober.

Länder som omfattas av pilotsatsningen

Afrika: Kenya, Nigeria, Rwanda, Sydafrika, Uganda, Zambia
Asien: Bangladesh, Filippinerna, Indien, Indonesien, Thailand, Vietnam
Europa: Armenien, Azerbadjan, Estland, Georgien, Lettland, Litauen, Moldavien, Polen, Sverige, Ukraina
 
Läs mer om satsningen i tidigare artikel