”Alumnerna är ovärderliga – de hjälper oss att öppna dörrar och uppnå våra mål.”

Sveriges ambassad i Nairobi utnyttjar sitt alumnnätverk för att driva hållbara initiativ i Kenya. Genom att knyta kontakter med svenska alumner främjar ambassaden samarbeten som gynnar e-mobilitet, hållbart byggande och utbildningsmöjligheter – vilket gör alumnerna till en hörnsten i deras strategiska arbete

Den svenska ambassaden i Kenya har aktivt samarbetat med alumner för att främja hållbara utvecklingsinitiativ. Svenska alumner spelar en avgörande roll i ambassadens projekt, särskilt inom området e-mobilitet. Till exempel, när ett svensk-kenyanskt företag lanserade en elcykel, insåg ambassaden behovet av bredare diskussioner med nyckelaktörer.

”Tack vare en alumn på Kenya Power and Lighting Company (KPLC) kunde ambassaden engagera företagets VD och därigenom betydligt främja våra ansträngningar att främja e-mobilitet i Kenya”, säger Mutheu Mbondo från Sveriges ambassad i Nairobi.

Samarbetet med alumner har sedan dess utvidgats och fokuserar nu på projekt som att introducera elektriska lastbilar på Kenyas vägar. Alumner har varit avgörande för dessa initiativ, med sina positioner i ledande kenyanska energiföretag.

Alumner spelar en central roll i ambassadens treåriga plan, som inkluderar främjande av handel och export. Deras nätverk har skapat möjligheter för djupare samarbete mellan svenska företag och kenyanska intressenter. Ambassaden erkänner värdet av dessa bidrag och är fast besluten att stärka banden med sina alumner, särskilt genom att underlätta kontakter mellan dem och svenska företag.

Ambassaden arbetar också för att öka antalet kenyaner som studerar i Sverige. Genom att ändra strategier och aktivt främja direkta kontakter mellan kenyanska och svenska universitet strävar ambassaden efter att höja Sveriges profil som en studiedestination.

Sammanfattningsvis är alumner viktiga för ambassadens uppdrag och hjälper till att uppnå långsiktiga mål, samtidigt som ambassaden strävar efter att återgälda genom att erbjuda värdefullt stöd och möjligheter