SI välkomnade 35 engagerade lärare till Nobel Prize Teacher Summit

I samarbete med Nobel Prize Museum har Swedish Institute beviljat stipendier till lärare från 14 länder för att delta i Nobel Prize Teacher Summit.

Initiativet, som inkluderar ett fyradagars program med skolbesök och workshops, främjar inte bara professionell utveckling utan också kulturellt utbyte mellan lärare från olika bakgrunder.

På summit möter lärare från hela världen Nobelpristagare, toppforskare och fredsförespråkare kring ett tema av stor betydelse för utbildning. Temat för årets Nobel Prize Teacher Summit var ”Minding the Brain” – en djupdykning i olika perspektiv av den mänskliga hjärnan. För lärare är förståelsen av hjärnan avgörande för att forma en positiv lärandemiljö.

Syftet med programmet är att erbjuda stipendiaterna värdefulla insikter och förnyad inspiration för att främja demokrati, vetenskap och mänskliga rättigheter – och därigenom påverka genom att forma sina elevers tankar och framtid.

Stipendiaterna välkomnas även till Global Sweden Alumni Network som erbjuder olika möjligheter för professionell utveckling och nätverkande, webbinarier samt kapacitetsbyggande initiativ och program.