Fête de la musique: Midsommar + konsert med Isabel Sörling

Svenska institutet i Paris hälsar alla välkomna till traditionsenligt midsommarfirande och därefter konsert med svenska jazzartisten Isabel Sörling.

Midsommarstången står rest i trädgården. Efter den traditionsenliga dansen runt stången bjuder svenska musikern Isabel Sörling på konsert. Hon framför låtar från sitt senaste kritikerhyllade album ”Mareld”.

Program

17:30 Dörrarna öppnas
18:15 Dans runt midsommarstången #1
19:15 Dans runt midsommarstången #2
20:15 Konsert med Isabel Sörling
I samarbete med Bonne Femme catering, Éditions délicieuses, Svenska ambassaden i Frankrike, IKEA France och Svenska Affären.

Information

Inträde sker via trädgårdsingången,10 Rue Elzévir.
Gratis entré, ingen bokning behövs.
Svenska specialiteter finns att köpa i trädgården.

Isabel Sörling, f. 1987, är uppvuxen i Ulricehamn och bor numera i Paris, där hon verkar som artist. I Sverige är hon bland annat känd som grundare och frontfigur i den svensk-norska gruppen Farvel. Hon har släppt tre album i eget namn, varav det senaste, ”Mareld”, utkom 2021 och bidrog till att hon utsågs till årets vokalist vid Frankrikes motsvarighet till Grammisgala på jazzområdet. Sörlings musikstil låter sig inte kategoriseras. Hon navigerar mellan pop, folkmusik och jazz och har kallats ”en jazzens Janis Joplin”.

 

Fête de la Musique

Fête de la Musique är en musikfestival som äger rum varje år den 21 juni, tiden för sommarsolståndet på norra halvklotet. Den firas i omkring 340 städer i 110 länder på fem kontinenter och är även känd som International Music Day och World Music Day. Under hela dagen finns det möjlighet att njuta av en mängd konserter runt om i Paris.

Program på franska