Minoritetsspråk uppmärksammas av Göteborgs Litteraturhus och Hear my voice

Den 21 februari uppmärksammar Göteborgs Litteraturhus och organisationen Hear my voice den internationella modersmålsdagen med ett livesänt program på Facebook.

Under hösten 2020 startade Göteborgs Litteraturhus och den sydafrikanska organisationen Hear My Voice ett digitalt litteratur- och demokratiutbyte i samarbete med Svenska institutet och i svenska ambassaden i Pretoria. Inom ramen för utbytet har svenska och sydafrikanska författare och poeter arbetat med frågor om det egna minoritetsspråket och livet utanför maktens centrum i de stora städerna.

Medverkade gjorde: Linnéa Axelsson, Toroxa Denver Breda, Elin Anna Labba, Mthunzikazi A. Mbungwana och David Väyrynen. Under vintern har gruppen skapat texter – både för muntligt och skriftligt bruk. Texterna berättar om de erfarenheter som deltagarna delar, trots det geografiska avståndet mellan dem.

Evenemanget livesänds på Göteborgs Litteraturhus Facebooksida söndagen den 21 februari kl.15:00 svenskt tid. De medverkande samtalar om sitt arbete och läser valda delar ur sina texter.

Läs mer litteratur- och demokratiutbytet.

Projektledare

Henrik C. Enbohm