Sommarkiosk och renovering av Svenska institutet Paris

En liten röd stuga, stora träbord och buskar och träd... Medan Svenska institutet Paris renoveras invändigt tar café FIKA över innergården och bjuder besökarna att slå sig ner och glömma staden utanför.

Mellan den 17 juni och årsskiftet genomförs omfattande renoveringar av Svenska institutet Paris för att utöka utställningsytorna. Som en följd av ombyggnationen håller de befintliga utställningslokalerna och trädgården stängt under hela sommaren.

Café FIKA har däremot öppet stora delar av sommaren och välkomnar alla som vill ta en paus från stadens larm. FIKA:s uteservering har dessutom utökats med Sommarkiosken: en modern tolkning av den faluröda svenska stugan står placerad mitt på innergården.

Från och med den 5 september blir Sommarkiosken en del av ett större konstverk med titeln Forêts astrales, en installation och utställning i skärningspunkten mellan design och samtida konst.

Under mitten av oktober öppnas övervåningen återigen för besökare som kan ta del av den permanenta utställningen och en utställning av konstnären Ylva Snöfrid. På innergården bredvid entrén finns konstförlaget Art & Theory på plats med en pop-up-butik.

Praktisk information:
FIKA är öppet tisdag till söndag från 10.00 till 21.00.
FIKA och innergården är stängda mellan 12 och 27 augusti.