Swedish Design goes Tokyo

I år firar Sverige och Japan 150 år av diplomatiska förbindelser. Sverige bjudits in som partnerland av designfestivalen Designart Tokyo som går av stapeln den 19-28 oktober. Det svenska programmet sätter ljuset på ung formgivning och dialog mellan svenska och japanska kreatörer.

Utställningen Ung Svensk Form visar senaste nytt från den svenska designscenen och presenteras på World Aoyama building i centrala Tokyo. Ett tiotal formgivare finns på plats i Tokyo i samband med invigningen.
SI, Malmö Stad och Sveriges ambassad i Tokyo arrangerar ett tvådagars program med samtal mellan de svenska kreatörerna och japanska kollegor. Deltagarna och temana spänner över hela designfältet, från mode och produktformgivning till arkitektur.

Under hela Designart Tokyo visas en installation av den svenska textilformgivaren Ulrika Elovsson och hennes japanska kollega Reiko Sudo, en superstjärna på den japanska textilhimlen. Hennes företag Nuno finns representerat på museer världen över, och producerar originella textilier genom att kombinera gammal hantverkskunskap med ny teknik.

Läs mer här

 

Jenny Bergström