Utställning: Svenska institutet i Paris storsatsar på svensk nutida design

För två år sedan återinvigdes Svenska institutet i Paris efter en omfattande renovering av de publika ytorna. Nu renoveras institutets sex gästlägenheter för att ytterligare stärka designprofilen i det anrika kulturhuset i Paris. Gästlägenheterna erbjuder ett uppskattat tillfälligt hem för svenska kulturarbetare, konstnärer och forskare och är en del av den femåriga utställningen Hem x 6.

De sex lägenheterna (som är mellan 22 och 38 kvm) har inretts av några av Sveriges främsta inredningsarkitekter och designers, som alla bidragit till att fylla kulturhuset med design präglad av hållbarhet, innovation och kvalitet i alla led.

 De sju huvudutställarna har valt sina respektive formgivare:

  • Carl Malmsten AB – Anna Kraitz
  • Thomas Eriksson Arkitekter – Ulf Agnér
  • Svenskt Tenn – i Estrid Ericsson and Josef Franks anda
  • Gärsnäs – Färg & Blanche
  • DUX – Septembre Architecture & Urbanisme
  • Beckmans College of Design Stockholm och Paris College of Art

Därtill har Kasthall specialvävt olika mattor till alla rum efter formgivarnas önskemål. För att skapa en helhetsupplevelse av svensk design har dessutom ett stort antal företag genom samarbetsavtal knutits till Hem x 6.

Lägenheterna visas nu för första gången för allmänheten. De kommer att vara tillgängliga genom dagliga guidade visningar från den 8 september till den 13 oktober 2019. Projektet presenteras också i ett av utställningsrummen.

Ett detaljerat program kommer att finnas i början av september.
Det är fritt inträde, anmälan i receptionen samma dag (antalet platser är begränsat).

Swedish Design Moves Paris har initierats av Svenska institutet i Paris i samarbete med Team Sweden Paris (Visit Sweden, Sveriges Ambassad i Frankrike, Business Sweden, Svenska handelskammaren) och med stöd av Designprogrammet inom regeringens exportstrategi.