Madeleine Sjöstedt tillträder som ny generaldirektör

Madeleine Sjöstedt tillträder rollen som SI:s generaldirektör. Nyheten om utnämningen presenterades i slutet av april 2019 och den 3 juni samma år var den första dagen på plats på SI.

– Jag har i mitt arbete med mänskliga rättigheter och kultur sett hur viktigt Svenska institutet är för att stärka och säkra Sveriges relationer till omvärlden. Det här uppdraget sammanför det jag har gjort tidigare i mitt arbetsliv samtidigt som jag hoppas få lära mig nya saker. Jag är hedrad och ödmjuk inför uppdraget och är glad att få sätta igång, säger Madeleine Sjöstedt.

Den nya generaldirektören startar med ett gediget introduktionsprogram för att möta alla delar av verksamheten. Inom kort väntar också deltagande i Almedalen och i ett inkommande statsbesök av Sydkoreas presidentpar.