Nationaldagen 2022 – SI bjuder in världen till att upptäcka mer om Sverige

Svenska institutet ansvarar för Sveriges officiella digitala kanaler, Sweden-kanalerna. Tillsammans med Sveriges utlandsmyndigheter har vi de senaste två åren genomfört digitala sändningar för att fira den 6 juni.

Nu har stora delar av världen öppnat upp för fysiska event och i år tar vi hänsyn till förändrade behov och förutsättningar för att skapa en så bra spridning av nationaldagsfirandet som möjligt. Det blir mindre fokus på fest och firande och mer på att upptäcka Sverige genom musik, mat, innovation och hållbarhet.

Inför nationaldagsfirandet 2022 har vi producerat ett paket med olika fristående digitala delar, som kan användas fritt efter behov av utlandsmyndigheterna för att sprida kunskap om Sverige i världen. Delarna kommer att lyftas och publiceras under veckan i de olika @sweden kanalerna.

Paketet innehåller exempelvis olika receptfilmer med kockarna Zeina Mourtada och Gustav Johansson, a k a ”Jävligt gott”, filmade framträdanden av körerna ”Röster utan gränser” och ”Trapptoner” samt artisten Carolina Wallin Perez och en filmserie i tre delar med fokus på hållbarhet och innovation. Utöver detta så gör vi en rad quizzar för sociala medier, en film med drönarklipp från olika delar av Sverige, ett Ar-filter till Instagram och låtlistor på Spotify. Passa på att lyssna på den här: Spotify – National Day of Sweden

Häng med hela veckan här: https://www.instagram.com/swedense/ och  https://www.facebook.com/swedense

Här kan du se delarna i paketet i sin helhet: National Day 2022 – celebrate with Sweden! – Sharing Sweden