Nu startar SI Mentorship Programme for Global Professionals

SI Mentorship Programme är en del av SI Alumni Academy, det nya erbjudandet för SI-alumner. Programmet erbjuder alumner att utveckla sitt mentorskap och dessutom ges möjligheten för nuvarande SI-stipendiater att få en mentor. 

SI Mentorship Programme för Globala Professionella består av fyra utbildningsmoduler som är utformade för att förbättra viktiga mentorskaps- och coachningsfärdigheter, såsom psykologisk trygghet, motivations- och intervjuteknik. När alumnerna genomgått utbildningsdelen engagerar de sig i praktiskt mentorskap genom att vara mentor till en SI-stipendiat som förnärvarande studerar i Sverige.

När erbjudandet om programmet gick ut fick vi en överväldigande respons med nära 600 ansökningar från SI-alumner världen över. Utifrån dessa har SI valt ut 23 kandidater från 18 olika länder; en blandning av alumner från sex olika SI-program, inklusive SI Leader Lab, She Entrepreneurs, SI-stipendiater, Swedish Institute Management Programme (SIMP), Swedish Institute Academy for Young Professionals (SAYP) och Young Connectors of the Future (YCF).

Programmet började förra veckan med en kick-off i slutet av mars 2024 och den första modulen börjar i mitten av april.

Den tidigare SI-stipendiaten, Leen Abu Lail från Jordanien är en av deltagarna och delar med sig av sina förväntningar på programmet:

– Jag ser fram emot att lära mig om mina svagheter och styrkor. Att arbeta med mina svagheter och att utveckla och bygga på mina styrkor för att bli en bättre mentor, både i mitt yrkesliv och privatliv.