Nyöppnat café på Svenska institutet i Paris

Nu har nya café FIKA smygöppnat på Svenska institutet i Paris. Den officiella invigningen äger rum den 2 september då alla kartonger är uppackade och menyerna anlänt från tryckeriet.

Bakom café FIKA står franska Caroline och Damien Nobile, som i över 10 år drivit cateringfirman Éditions délicieuses. Under åren har de utvecklat ett stort intresse för svensk matkultur, något som utmynnade i en resa från Skåne till Norrbotten sommaren 2021.

”Vi blev helt förälskade i Sverige! Där hittade vi allt det som gör vårt jobb så fantastiskt: förmågan att i en enda tugga framkalla en känsla av en plats och en kultur. Det svenska köket – med råvaror från hav och skog – är en ren njutning för parisiska smaklökar!”

Caroline och Damien kom tillbaka till Paris och presenterade caféprojektet för sitt team, som sedan dess varit med på äventyret: att skapa ett fönster mot Sverige i hjärtat av Paris. Till sin hjälp har de haft den svenska kocken och matinspiratören Maria Printz Emond.

Café Fika kommer att bjuda på bakverk och klassiker från det svenska köket men med en egen tvist. På menyn finns bland annat kanelbullar, 7 sorters kakor, knäckebröd, laxpudding, gubbröra, västerbottenpaj och mycket mycket mer.

Svenska illustratören Stina Wirsén har gjort den grafiska formen och ställer ut sina teckningar i caféet under sommaren.

Öppettider:
Onsdag–söndag 10:00 –18:00
Afterwork till 18:00–21.00 på torsdagar och fredagar