Svenska institutet partner till internationell konferens om innovation och hållbarhet

Med målet att stärka internationella relationer inom innovation och grön omställning är Svenska institutet under hösten 2024 partner till eventet Techarena ZERO.
Två personer står på en scen framför en sittande publik. I bakgrunden syns personerna och scenen på en videoprojektion.

Eventet äger rum i Stockholm i oktober och erbjuder en plattform för utbyte av kunskap och inspiration mellan 700 deltagare. Inbjudna talare är ledare inom politik och näringsliv, såväl som entreprenörer och ämnesexperter.

”Vi är glada att kunna bjuda in uppemot 70 aktörer från över 20 länder till Techarena ZERO. Genom utbytet hoppas vi kunna bygga nya samarbeten för att tillsammans accelerera den gröna omställningen,” säger Madeleine Sjöstedt, Generaldirektör på Svenska institutet.

Dessa aktörer deltar i Svenska institutets pilotsatsning Impact Pioneers: ett åtta veckor långt utbytesprogram i hybridformat, riktat mot personer verksamma inom innovationshubbar och startup-inkubatorer i 22 länder i Afrika, Asien och Europa.

En av programveckorna äger rum i Stockholm där deltagarna, utöver Techarena ZERO-konferensen, även kommer att delta i studiebesök och workshops. Intresset för att delta i programmet har varit stort:

”Just nu går vi igenom närmare 1400 ansökningar som inkom genom programmets öppna utlysning i maj. Vi ser att det finns en stor vilja att utveckla samverkan mellan svenska och utländska ekosystem för entreprenörskap och att arbeta tillsammans med grön omställning och tillväxt som gemensam målbild. Samarbetet med Techarena ZERO blir en spännande och viktig del i den övergripande målbilden om att bidra till stärkta synergier mellan utvecklingssamarbete, utrikeshandel och Sverigefrämjande genom detta,” berättar Filippa Malmegård, programansvarig för Impact Pioneers ’24.

Techarena ZERO äger rum i Nacka Strand den 23 oktober 2024: https://techarenan.se/zero/.
Impact Pioneers ’24 startar i slutet av augusti: www.si.se/impactpioneers.