Sverigeresan – sju kortfilmer sätter ljuset på hållbar svensk design

Sverigeresan är samlingsnamnet på sju kortfilmer som med start måndagen den 28 februari publiceras på Instagram-kontot Swedish Design Movement.

Filmerna lyfter fram sju av Sveriges ledande design- och hållbarhetsdrivna företag, från White arkitekters Sara kulturhus i norr till Gärsnäs möbeltillverkning i söder. Följ med på en upplevelserik Sverigeresa och möt innovativa formgivare och företag som bidrar till att staka ut vägen mot den postfossila framtiden.

Bakom projektet, som är en del av Swedish Design Movement, står Svenska institutet tillsammans med Svensk Form. Note Design Studio är producent och Carl Engberg/Stavfel Produktion har filmat.

– Vi hoppas att filmerna ska inspirera och väcka tankar om att hållbar design inte bara är viktigt – det är även något oemotståndligt, säger Mats Widbom, vd Svensk Form.

Filmerna kommer att publiceras på Instagramkontot följande datum:
25 mars – Gärsnäs (möbeltillverkning): on a long lasting history
28 mars – Atacac (mode): on digitizing fashion
31 mars – Cake (fordonsdesign): on a clean ride towards the future
4 april – Wästberg (belysning): on emotional electronics
7 april – Baux (inredning/akustik): on sustainable acoustics
11 april – Renewcell (textilåtervinning): on fashion waste
14 april – White (arkitektur): on a building you like to hug

Från och med den 14 april finns samtliga filmer på YouTube.

Swedish Design Movement enar aktörer inom svensk design, mode och arkitektur som driver på för en hållbar omställning. Syftet med satsningen är sätta Sverige på den internationella designkartan, öka synligheten för svenska hållbara företag och visa vägen globalt.