Utblick – SI:s nya nyhetsbrev om bilden av Sverige utomlands

Nu kan du prenumerera på Svenska institutets utskick Utblick: Bilden av Sverige. Här har vi ställt samman intressanta spaningar, kommentarer, analyser och artiklar som alla på något sätt berättar om Sverige i dag och hur vi uppfattas av omvärlden. Utblick publiceras cirka sex gånger per år.
Bilden visar Sverige och Schweiz placering på Europakartan,

För vem?

Utblick riktar sig till alla som vill veta mer om aktuella händelser som berör Sverige och svenska förhållanden. Det kan till exempel handla om varför Sverige ständigt sammanblandas med Schweiz eller om svenska sportframgångar även kan öppna dörrar i andra sammanhang.

Av vem?

SI är som enda myndighet expert på bilden av Sverige utomlands. Vi följer och analyserar samtalen om Sverige på sociala och i redaktionella medier på ett 50-tal språk, undersöker hur vi uppfattas av internationella målgrupper och studerar hur vi rankas i olika index. Allt detta skapar en gedigen kunskap om bilden av Sverige i andra länder. Sveriges möjligheter att skapa goda relationer med omvärlden ökar ju mer vi förstår hur omvärlden ser på oss.

Läs nyhetsbrevet och anmäl dig.