”Alumnnätverket i Uganda är kunniga och entusiastiska Sverigeambassadörer”

Sveriges ambassad i Uganda har ett långvarigt och gott samarbete med alumnnätverket i Uganda. Tillsammans anordnar de en eller två gemensamma aktiviteter per år. Ambassaden var stolt, men inte förvånad när alumnnätverket tilldelades SI:s pris för Årets Alumnnätverk 2022.
Bild på Azadeh Alian Söderqvist med mikrofon i handen.

Azadeh Alian Söderqvist är chef för ambassadens politiska avdelning i Kampala. Hennes erfarenhet av alumnnätverket är att de visat sig vara en effektiv och resultatorienterad skara, samtidigt som medlemmarna uppvisat en stor dos entusiasm och humor.

Samarbeten med svenska ambassaden

Alumnnätverket i Uganda är välkänt för sitt fina arbete med FN:s globala hållbarhetsmål och genom sina många aktiviteter bidrar de till inkluderande och hållbara samhällen.

Azadeh Alian Söderqvist har härliga minnen från när alumnnätverket anordnade events med SI:s toolkit ”Klädbytardagen” och ”Guy talk”. Under ”Guy talk” deltog män i arrrangerade samtal och utmanades i diskussioner om mansrollen i samhället.

– Aktiviteten var ett samarbete mellan ambassaden och alumnnätverket. Vi kom tillsammans överens om en lista med panellister med mera och det blev verkligen lyckat.

Bästa minnet av ambassad- och alumnsamarbete

-Förra årets klädbytardag var ett roligt arrangemang! Alumnnätverket organiserade hela klädbytardagen, ambassadens bidrag var att vi höll ett tal, säger Azadeh Alian Söderqvist.

Syftet med klädbytardagen är att uppmuntra människor till att shoppa mindre och att slänga färre klädesplagg. Tanken är att man tar med sig de kläder man vill bli av med och kan istället ta med sig andras kläder som känns nya och roliga.

– Klädbytardagen förbereddes och arrangerades på ett väldigt proffsigt sätt, något som inte bara imponerade på mig utan också deltagarna. Extra roligt var den nanosekund när “affären” öppnade och alla deltagare började springa mot klädesplaggen, säger Azadeh Alian Söderqvist.

Läs mer om Svenska institutets alumnnätverk.