7 Day Challenge – 90 kenyaner lever hållbart i Nairobi

Under en vecka antar 90 kenyaner sju dagars utmaningen att leva klimatsmart i mångmiljonstaden Nairobi. Utmaningen arrangeras av organisationen Green Teams Initiative i samarbete med Svenska institutet. Deltagarna uppmanas att ta klimatsmarta beslut om hur de äter, lever och tar sig fram i staden.

Organisationen Green Teams initiative har utmanat till en 7 dagars utmaning, ett  90-tal talangfulla kenyaner antar utmaningen att leva klimatsmart under en vecka med början den 26 november. Under de sju dagarna kommer deltagarna blogga och dela med sig av sina erfarenheter hur det är att leva klimatsmart och berätta om sina utmaningar med foton, videor och text under #/Waysin7Days. De kommer också delta i worklabs och presenterar av sina erfarenheter publikt.  Syftet med utmaningen är att skapa lokal buzz och intresse för hållbar livsstil och inspirera andra.

Utmaningen avslutas med en publik presentation vid ett Sustainability Forum vid Mageuzi Theatre Hall då publiken får ta del av deltagarnas insikter upplevelser.

 

Läs mer om 7 dagarsutmaningen i Kenya 2016: