Jobba hos oss

Svenska institutet är en statlig myndighet med cirka 140 anställda som arbetar för att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige genom att skapa relationer och samarbeten med andra länder.
Kollegor runt ett bord.

Vår organisation präglas av samarbete, nytänkande och förtroende. Vi är en innovativ och lyhörd myndighet som vågar testa nya saker och tar vara på erfarenheter och kompetenser. Vi har ett öppet förhållningssätt och genomsyras av en inkluderande attityd samt respekt för allas kompetens, åsikter och roller. Mångfald är en förutsättning för vårt uppdrag.

Som medarbetare hos oss bidrar du som statsanställd till att skapa samhällsnytta för alla som bor i Sverige.

Vad erbjuder vi?

Som statlig myndighet erbjuder vi via kollektivavtal en del förmåner som extra semesterdagar, förmånlig föräldraledighet med föräldrapenningtillägg, hälsovård, tjänstepension och försäkringar.

Därtill erbjuder vi en modern arbetsmiljö, flexibla arbetstider och generösa friskvårdsförmåner.

Läs mer om villkor och förmåner för statligt anställda hos Arbetsgivarverket.

Intresserad av våra lediga tjänster?

Här hittar du våra lediga tjänster

Möt våra medarbetare

"Efter att ha kommit till SI från den privata sektorn insåg jag ganska snabbt att det finns något väldigt ärorikt i att jobba för det svenska folket. Att få kombinera det med arbete som rör omvärldsbevakning och digital utveckling i syfte att främja relationerna mellan Sverige och andra länder har gjort det här till en inspirerande, utmanande och lärorik arbetsplats. Här möter man även personer med olika bakgrunder och erfarenheter vilket ger väldigt intressanta samtal i korridorerna. Inte mycket mer man kan önska sig som medarbetare!"
Sidona Tesfai, Digital projektledare, arbetat sedan 2018
"SI är på många sätt en drömarbetsplats. Vi är en snabbfotad myndighet som ligger i framkant inom kommunikation tack vare engagerade medarbetare, en icke-hierarkisk organisation och en ledning som tillåter medarbetarna att experimentera. Och det är självklart ett stort plus att vi är en internationell arbetsplats med det otroligt häftiga uppdraget att jobba med varumärkesutveckling av Sverige."
Douglas Washburn, Marknadsstrateg/Marketing Manager. Började på SI 2013
"Jag har arbetat på SI sedan 2006 och blev enhetschef 2012. Mitt stora intresse för internationella frågor, samhällsfrågor och hållbar utveckling i stort är anledningen till att jag en gång sökte mig till SI. Det jag gillar bäst med SI idag är de engagerade och kunniga medarbetarna och att verksamheten står aldrig still – alltid nya frågor och utmaningar!"
Susanna Wallgren, enhetschef Kultur, kommunikation och språk. Har arbetat på SI sedan 2006.

Vi erbjuder även praktik

SI tar regelbundet emot praktikanter via bland annat Arbetsförmedlingen, universitet och högskolor. Vi annonserar lediga praktikplatser under lediga tjänster.

Är du sökande från Arbetsförmedlingen, kontakta din handläggare och be dem kontakta oss för matchning mot lediga praktikplatser.