Presentera Sverige

Letar du efter material för att presentera Sverige? Här finns tips på material från Svenska institutet.
En svensk flagga på en båt vajar i vinden..

På webbplatsen sharingsweden.se hittar du information och material som du kan använda för att presentera Sverige i olika sammanhang. Övergripande teman är samhällsfrågor, innovation, hållbarhet, kultur och kreativitet samt specifika satsningar som till exempel feministisk utrikespolitik och Agenda 2030. Du kan söka material efter ämnesområde, språk eller typ. Det mesta av materialet är på engelska och gratis att använda. De skrifter som finns kan du oftast ladda ner som pdf:er eller läsa direkt på webbplatsen.

Material på svenska

Sverige – Långt ifrån lagom – en bildrik bok som ger en glimt av Sverige genom att belysa några av de fakta, berättelser och milstolpar som format Sverige.

En karta över Sverige för barn och ungdomar

Fakta om svenska språket av Catharina Grünbaum

Det svenska köket – från fika till fredagsmys

En skrift om Astrid Lindgren av Eva-Maria Metcalf

Marknadsföringsmaterial för studier i svenska

Learn Swedish – en fyrsidig folder som kan delas ut i olika sammanhang för att öka intresset för studier i svenska. Foldern finns på engelska, franska och ryska och är i A5-format.

Hallå där! Pluggar du svenska? (pdf) – en affisch om SI:s stöd till svenskstuderande vid universitet och högskolor i utlandet. Du kan själv skriva ut den i A3-format eller beställa den från sveu@si.se.

Svenskstudent – och sen? (film med svensk undertext)

Swedish student – and then? (film med engelsk undertext)

Beställ vårt material

Kontakta närmaste ambassad eller konsulat för beställningar av SI-material på landets språk. Material på svenska beställer du enklast via mejl till order@si.se. Mycket av materialet på Sharing Sweden kan du dock själv ladda ner och skriva ut.

Sharing Sweden erbjuder även färdigpaketerade koncept, utställningar, faktablad och böcker om Sverige.

Gå till Sharing Sweden och upptäck mer!