Swedish Secrets – designmånad med inredning, arkitektur och mode i Paris

Design finns överallt – från kläderna vi bär närmast kroppen och möblerna vi omger oss med till hur vi väljer att bygga våra städer. Under september bjuder Svenska institutet i Paris in över 40 designers och arkitekter som alla arbetar för ett mer hållbart samhälle.
två händer formar en kikare av tyg

September är den stora designmånaden i Paris. Då förvandlas Svenska institutet Paris som vanligt till ett showroom med det bästa av svensk design, arkitektur och mode. I år är det designad av den fransk-svenska designduon Färg & Blanche.

Showroomet bjuder även in till två fristående delar: i den första presenterar Svensk Form Väst 15 formgivare från regionen. Den andra ägnas åt trädet. Under ledning av Svenskt Trä och med rubriken ”Wood Insights” utforskar designers och arkitekter nya material, tillverkningsprocesser och resursoptimering i en serie samtal och presentationer.

I mitten av september arrangerar Sveriges Arkitekter en seminarieserie med svenska och franska arkitekter. Bland annat diskuteras vikten av multidisciplinära team och de cirkulära och förnybara materialens roll i framtidens hus.

Månaden avslutas med Paris Fashion Week då Färg & Blanches showroom förvandlas för att ge plats åt de senaste uttrycken från flera av Sveriges främsta modemärken och modeskolor.

De två första veckorna i september finns också tillfälle att besöka de specialdesignade gästlägenheterna.

För detaljerat program läs mer på Svenska institutet Paris engelska webbplats.

Swedish Secrets är en del av Swedish Design Movement och samtliga medverkande företag har skrivit under vårt gemensamma manifest.