Bidrag till inköp av läromedel

Alla institutioner kan söka bidrag för inköp av läromedel. Vi tar emot ansökningar löpande under året, men högst två gånger per termin och instititution. Det är den som är vår kontaktperson vid lärosätet som ska sammanställa och skicka in ansökningarna till SI. Bidrag för inköp av läromedel SI kan bevilja ett bidrag på max 5 000 SEK per kalenderår.

Ansökan stängd

Översikt

Vad institutionen kan få bidrag till

  • digital prenumeration på Svenska Dagbladet (beställs i början av året)
  • läromedel och annat undervisningsrelaterat material
  • skönlitteratur
  • lexikon och ordböcker
  • prenumerationer
  • internetabonnemang
  • material och utrustning

Du kan köpa referensböcker för lärare, böcker till institutionsbibliotek och klassuppsättningar. Kom överens med dina kollegor på institutionen för att se vad som bäst behövs. Materialet tillhör institutionen och ska förvaras på lämplig plats, så att det är tillgängligt för så många berörda som möjligt.

Sista datum för bidragsansökningar är den 15 november 2024.

Enligt ny europeisk standard för den offentliga sektorn tar Svenska institutet endast emot e-fakturor. E-fakturor är något som de flesta stora bokhandlare i Sverige känner till. Observera att det betyder att fakturan INTE ska skickas via e-post. 
Här hittar du mer information: Skicka fakturor till Svenska institutet 

SI:s faktureringsadress:
Svenska institutet
Ref: Viktor Hennius
FE 5
SE-838 73 Frösön

Det är upp till var och en att bestämma hur man lättast handlar. Kom ihåg att bokpriserna i Sverige kan variera en del. SI har avtal med Bokus och Akademibokhandeln (se nedan under Beställ läromedel).

Tipsa om läromedel

På SI försöker vi att hålla oss à jour om nya läromedel och ny svensk skönlitteratur. Vi har dels kontakt med lärare i svenska i utlandet, dels med institutioner i Sverige som har undervisning i svenska som främmande språk eller som andraspråk och får kommentarer om hur olika läromedel fungerar.

Dela gärna med dig av dina synpunkter på olika läromedel i vår Facebookgrupp Svensklärare i utlandet.

Hur du ansöker

Guide i tre steg:

FAQ

För mer information, kontakta:

Viktor Hennius