Ansökan stängd

Översikt

Swedish Institute Study Scholarships for Global Professionals (SISGP) gäller heltidsstudier på masternivå vid svenska lärosäten som inleds under höstterminen. Programmet prioriterar sökande med en stark och relevant yrkesbakgrund och ledarskapserfarenhet. Stipendiet fokuserar på kapacitetsuppbyggnad i ett antal utvalda länder. Det är finansierat av Utrikesdepartementet och styrs av regeringens Strategin för kapacitetsutveckling, partnerskap och metoder som stöder Agenda 2030 för hållbar utveckling.

Som sökande måste du ha dokumenterad ledarskapserfarenhet och minst 3 000 timmars arbetslivserfarenhet. Det är också viktigt att du har en tydlig idé om hur planerade studier i Sverige kan bidra till utvecklingen i ditt hemland.

Stipendieansökningsperioden är 10-20 februari 2020 för masterprogram som börjar under höstterminen 2020. Vi kommer erbjuda cirka 300 heltäckande stipendier till avgiftsskyldiga studenter.

Läs mer om behörighetskriterier liksom ansökningsprocessen för SISGP på engelska

Glöm inte att innan du kan söka SI stipendier, måste du först skicka in din ansökan för utbildning till universityadmissions.se mellan 16 oktober 2019 och 15 januari 2020. Frågor gällande antagning besvaras av University Admissions.