Bergman-bar #2: Teatern och Bergman

Under tre kvällar diskuterar svenska och franska konstnärer och specialister, förhållandet mellan deras kreativa arbete och Ingmar Bergman. Den 30 november vänder vi strålkastaren mot scenen!

Ingmar Bergmans filmer är kända världen över. Hans teaterarbete är dock mindre känt utanför Sverige. Och ändå var teatern hans första uttrycksform och flera av hans produktioner presenterades i andra länder, däribland Frankrike.

Med: Stefan Larsson, skådespelare och teaterdirektör. Stefan har regisserat flera adaptioner av Ingmar Bergmans filmer på Dramaten i Stockholm, bland annat Fanny och Alexander och Scener från ett äktenskap.

Julie Deliquet, fransk teaterdirektör och medgrundare av Vitro kollektivet. Julie förbereder för närvarande en produktion av Fanny och Alexander, Ingmar Bergmans första pjäs under Comédie Française, som öppnas i februari 2019.

Moderator: Frédéric Strauss, författare, journalist och kritiker för Télérama tidningen. På franska och svenska med översättning på franska. Inträde gratis medan platserna är kvar.

Popup-baren öppnas kl. 18.30. Evenemanget börjar kl 19.00.

Eventet är en del av Ingmar Bergman 100 år, i samarbete med Comédie-Française. # Bergman100

22.11.2018 / 18:30. Bergman-bar # 1: Skrivandet och Bergman

06.12.2018 / 18:30. Bergman-bar # 3: Filmen och Bergman