Utställning: Ingmar Bergman – La Suite

Hur går Ingmar Bergmans arbete utöver kulturarvets status genom att manifestera sig i nya former i dagens kreativa övning?

Ingmar Bergmans arbete är fortfarande mycket levande mer än tio år efter hans död, såväl i Sverige som för filmälskare över hela världen. Utöver film och teater inspirerar han än idag konstutövare inom dans, konst, design, musik, mode och litteratur.

Utställningen fokuserar på Bergman mannen, hans era och hans arv. Det försöker närma sig mångfalden och bredden i sitt efterlämnade arbete från ett lekfullt, poetiskt, estetiskt, kritiskt och till och med ibland komiskt perspektiv. En introduktion ”For Dummies” presenterar Bergman via en tidslinje och en interaktiv presentation med huset på Fårö som bakgrund. Utställningen undersöker de många olika sätt på vilka Bergman har påverkat samtida konstnärer. Den inkluderar kortfilmer och videor, modefoton, scenkostymer, möbler och till och med en ny feministisk läsning i form av en animerad film, som alla ger olika uppfattningar och speglingar om Bergman.

Med Tomas Alfredson, Magnus Länje, Jane Magnusson, Nina Sandström, Marie Strömberg, Liv Strömquist, m ed flera.

Parallellt  presenterar på Café Suédois tio unga illustratörer sin fria tolkning av Ingmar Bergmans värld. Utställningen tar form av en tävling, så vi bjuder in alla Bergman fans att rösta på er favoritkonstnär!

Vernissage. 18.10.2018 / 18:00 – 20:00
Fri entré.
Tisdag – söndag / 12:00 – 18:00

Utställningen är en del av Ingmar Bergman 100 år, i samarbete med Ingmar Bergmans stiftelse och Sergeant Paper Gallery. Med stöd från den svenska ambassaden, Folio, GigantPrint AB, Gislerud mattor, Jays, Jönköpings universitet och Svenska konstrådet. # Bergman100

En del av Ingmar Bergmans säsong vid Institut Suédois