Nytt från ”Stories from Sweden”- Helena, drönardrottningen som vill förändra världen

Helena har startat och driver drönarföretaget Globhe, vars största uppdragsgivare är FN. Helena är på Forbes prestigefyllda lista över de 100 mest framgångsrika kvinnorna inom teknik.

Med hjälp av drönare vill Helena förändra världen till det bättre. Drönarna används till exempel för att samla in data via bilder i syfte att förutsäga eller förebygga katastrofer och utbrott, till exempel vid malariautbrott eller naturkatastrofer. GLOBHE är ansluten till nästan 4000 drönarpiloter i 77 länder, ett antal som växer varje vecka. Uppdragsgivarna kan begära bilddata från nästan var som helst i världen och Globhe kan sätta ihop dem till en digital karta.

I filmen får du veta mer om Helenas drivkrafter och vad som inspirerat henne, samt mer om hur själva drönarna används och tekniken bakom.

Stories from Sweden är sweden.ses dokumentära filmkoncept för Youtube, som ska väcka nyfikenhet för Sverige. Filmerna följer enskilda människors berättelser och riktar sig till en ung internationell målgrupp som är intresserade av ämnen där Sverige har en tongivande roll såsom hållbarhet, innovation och samhällsfrågor, som integration, kultur och jämställdhet.

Se filmen här och följ serien på Youtube https://www.youtube.com/sweden