Över 300 ledare välkomnas till SI:s ledarskapsprogram 2024

I år välkomnar Svenska institutet över 300 ledare från civilsamhället och näringslivet till SI:s ledarskapsprogram. Ledarna kommer från 41 länder i Afrika, Asien, Östeuropa, Mellanöstern och Latinamerika.

Ansökningsomgångarna för de fyra ledarskapsprogrammen SI Leader Lab, She Entrepreneurs, SI Global Executive Programme och Impact Pioneers’24 har nu avslutats. Totalt inkom 4070 ansökningar och SI kommer att välja ut över 300 deltagare till ledarskapsprogram med målet att stärka ledarskapsförmågor, tillhandahålla verktyg och insikter samt främja möjligheter för nätverkande och samarbete. 

Nytt för i år är SI:s ledarskapsprogram för företagsledare – SI Global Executive Programme, som syftar till att engagera ledare inom medelstora till stora organisationer i att anta hållbara lösningar för att bidra till grön omställning. 105 deltagare från Afrika, Asien, Östeuropa, Mellanöstern och Latinamerika har påbörjat ett åtta månader långt hybridprogram och kommer att träffas i Stockholm för ett veckolångt besök i oktober.

I år har SI även lanserat pilotinitiativet Impact Pioneers’24, ett program som organiseras av SI i samarbete med organisationer under Team Sweden-samarbetet. Impact Pioneers syftar till att sammanföra ledare i organisationer och nätverk som har som mål att stödja entreprenörer i som arbetar med lösningar relaterade till grön omställning. Programmet kommer att engagera upp till 70 deltagare från Afrika, Asien, Östeuropa och Sverige genom ett åtta veckor långt hybridprogram, inklusive en veckolång samling i Stockholm i slutet av oktober med syfte att göra studiebesök och nätverka med det svenska ekosystemet för impact-entreprenörskap. 

SI Leader Lab startade i april med 108 ledare från civilsamhället från Mellanöstern, Nordafrika, Östeuropa och Sverige. Fokuset på oppinionsskapande för rättvisa, fredliga och inkluderande samhällen fortsätter att intressera många och är ett centralt ämne inom programmet. Programmet ger ledarna verktyg  som syftar till att stärka deras ledarskapsförmågor och oppinionsskapande verksamhet, samt möjligheten till att nätverka och skapa nya kontaktytor.

She Entrepreneurs samlade 32 samhällsdrivna kvinnliga entreprenörer från Mellanöstern, Nordafrika och Turkiet under sin kick-off i maj. Deltagarna kommer under de kommande sex månaderna  att få konkreta verktyg, insikter och mentorskap om hållbara affärsstrategier, självledarskap och ledarskap av andra. och hur de kan få sina företag att växa.

Vi är glada att välkomna alla 300 ledare till årets ledarskapsprogram. Läs mer om vårt arbete för att stärka ledare här.