Bidrag till inköp av läromedel

Varje institution kan vanligtvis söka bidrag för inköp av läromedel till en summa på max 5 000 SEK per kalenderår. Det är endast den som är SI:s kontaktperson vid lärosätet som kan söka. Vi tar emot ansökningar löpande under året, men högst två gånger per termin och instititution.

Vad du kan få bidrag till

  • läromedel och annat undervisningsrelaterat material
  • skönlitteratur
  • lexikon och ordböcker
  • prenumerationer
  • internetabonnemang
  • material och utrustning

Du kan köpa referensböcker för lärare, böcker till institutionsbibliotek och klassuppsättningar. Kom överens med dina kollegor på institutionen för att se vad som bäst behövs. Materialet tillhör institutionen och ska förvaras på lämplig plats, så att det är tillgängligt för så många berörda som möjligt.

Sista datum för bokbeställningar är i år den 15 november 2022.

Hur du ansöker om bidrag

Börja med att skicka ett mejl till viktor.hennius@si.se, där du uppger vad du vill köpa till institutionen. Om SI beviljar din ansökan får du sedan själv göra inköpen.

Enligt ny europeisk standard för den offentliga sektorn tar Svenska institutet endast emot e-fakturor. Det är något som de flesta stora bokhandlare i Sverige känner till. Men om du är osäker kan det vara bra att nämna detta och hänvisa till informationen här: Skicka fakturor till Svenska institutet 

SI:s faktureringsadress:
Svenska institutet
Ref: Viktor Hennius
FE 5
SE-838 73 Frösön

Det är upp till var och en att bestämma hur man lättast handlar. Kom ihåg att bokpriserna i Sverige kan variera en del. SI har avtal med Bokus och Akademibokhandeln (se nedan).

Rabatter på läromedel

Tipsa om läromedel

På SI försöker vi att hålla oss à jour om nya läromedel och ny svensk skönlitteratur. Vi har dels kontakt med lärare i svenska i utlandet, dels med institutioner i Sverige som har undervisning i svenska som främmande språk eller som andraspråk  och får kommentarer om hur olika läromedel fungerar.

Dela gärna med dig av dina synpunkter på olika läromedel i vår Facebookgrupp Svensklärare i utlandet.

Material för att presentera Sverige

Sharing Sweden hittar du information och material om Sverige som du kan använda för att presentera Sverige i olika sammanhang. Det mesta kan du själv ladda ner gratis eller bläddra i direkt på webbplatsen. Kontakta närmaste ambassad eller konsulat om du vill beställa tryckt SI-material på landets språk. Tryckt material på svenska beställer du enklast via mejl till order@si.se.