Sommarkurser i svenska

Vill du plugga svenska i Sverige sommaren 2023? På en sommarkurs får du tala svenska varje dag och fördjupa dina kunskaper i språket. Du får också uppleva Sverige under de vackra sommarmånaderna och lära dig mycket om landet.
Fyra personer promenerar på en liten väg och möter en traktor.

Gå en sommarkurs i svenska!

SI:s sommarkurser vänder sig dig som redan studerar svenska som främmande språk vid ett universitet utanför Sverige. SI erbjuder därför inga kurser för nybörjare. Sommarkurserna syftar till att ge ett brett perspektiv på det moderna Sverige och är ett komplement till traditionella universitetsstudier.

Sommarkurserna är cirka tre veckor långa och äger rum på folkhögskolor runt om i Sverige. Under kursens gång bor du på skolan tillsammans med de andra deltagarna. Utöver språklektioner anordnas utflykter och intressanta studiebesök så att du får lära känna Sverige.

I februari 2023 kommer vi här att publicera information om aktuella kurser sommaren 2023. SI erbjuder också stipendieplatser till kurserna. Kontakta din svensklärare på universitetet för information om hur du ansöker om en stipendieplats.

Studenter sitter och diskuterar kring ett bord.
På våra sommarkurser får du träffa studenter från olika länder och några av dem kanske blir dina vänner för livet. Foto: Evelina Ytterbom

Svenska institutet har erbjudit sommarkurser i svenska för utländska studenter sedan 1960-talet. Kurserna har lockat deltagare från hela världen och gett många studenter levande kunskaper i språket och ett oförglömligt möte med Sverige. Sommarkurserna bygger på ett samarbete mellan SI och olika kursarrangörer, oftast folkhögskolor.