SIMP-alumn vinner prestigefullt pris för hälsoapp

Chaye Cabal-Revilla är alumn från Swedish Institute Management Program (SIMP). Just nu arbetar hon med hälsoappen mWell som hjälper till att göra vården i Filippinerna mer jämlik – ett projekt som nyligen belönades med Global Mobile Awards 2023.
Profile picture of Chaye.

Vi träffade Chaye i februari, strax efter att hon vunnit Global Mobile Awards i kategorin ”Digital Everything – Best Mobile Innovation for Digital Life”.

Hej Chaye, grattis till priset! Berätta lite mer om mWell och de förändringar du hoppas kunna åstadkomma i Filippinerna.

– Jag arbetar på Metro Pacific Investment Corps som äger flera sjukhus i centrala Filippinerna. De ligger alla inom ett visst geografiskt område och är endast tillgängliga för dem som bor i närheten. mWell är en plattform som gör att fler filippiner får tillgång till hälsa och välbefinnande till ett överkomligt pris. Alla filippiner kan prata med vilken läkare som helst.
– En annan viktig aspekt är försäkringsskyddet. Sjukhusen vänder sig till personer som kan betala sjukhusavgifterna. Med mWell förenklar vi tillgången till vård genom att erbjuda digitala tjänster och ett lägre pris. Vården blir mer jämlik.

Chaye visar oss appen och förklarar hur företaget främjar förebyggande hälsovård bland filippinare. Appen inkluderar stöd när det gäller fitness, mat och kost, mental hälsa och friskvård, tillsammans med mer omedelbara medicinska tjänster som att kunna boka digitala möten och kontakta räddningstjänsten.

SI Management Program (SIMP) är ett åtta månader långt ledarskapsprogram där deltagarna får fördjupade kunskaper om hållbart förtegatande och löpande får reflektera över och testa sina nya lärdomar i den egna verksamhet.

Hur utvecklade du mWell under din tid i SIMP 2022?
– När jag tog över mWell stod vi inför ett antal strukturella problem med plattformen och hur den skulle utvecklas. Genom SIMP fick jag tid att reflektera och tillämpa nya verktyg. Vi kunde bygga upp vår strategi, titta närmare på vilken effekt vi ville uppnå och hur vi kunde maximera den. Vi fick en helhetssyn på verksamheten och vilken påverkan den har, och även hur det hela relaterar till FN:s mål för agenda 2030.

Vad är planerna för mWell i framtiden?
– Hälsa är en grundläggande rättighet och allt börjar med hälsa. Alla människor bör investera i sin hälsa innan det är för sent. mWell arbetar direkt med detta. Vårt syfte är att bidra till framsteg för landet i stort och till att förbättra livet för de människor som använder appen. Vi har många spännande projekt på gång: att arbeta med lokala myndigheter som ansvarar för hälsa, att utveckla appen för att förenkla för läkare som använder den och introducera mWell on the Go – en väska för distanskliniker som gör att de får de nödvändiga verktygen så att de kan ge rätt vård. Och så vill vi arbeta med företag för att främja förebyggande hälsovård genom medarbetarengagemang.

Vilka fantastiska planer! Hur var det att vinna Global Mobile Awards?
– Vi hade inte förväntat oss att vinna. Vi ställdes mot många andra branscher: FinTech, banker, telecom-bolag med mera. Chansen att vi skulle vinna var inte lika stor som om vi hade hamnat i enbart en hälsokategori. Men vi vann. GLOMO värdesätter vad vi gör och varför vi gör det. Det var otroligt roligt och har inspirerat oss att göra mycket mer.

Har du några råd till företagsledare som funderar på att söka till SIMP?
– Gör det, det är en värdefull erfarenhet som hjälper dig att utveckla din verksamhet.